Gaziantep Havalimanı Araç Kiralama

Gaziantep Havalimanı Araç Kiralama

GAZİANTEP’İN GEZİLECEK YERLERİ

Tarih’in bağrından kopmuş, mutfağı ile dillere destan olan Gazi şehrimiz Gaziantep’in çok güzel gezilecek mekânlarının olduğunu biliyor muydunuz? Gaziantep gezilecek yerler açısından oldukça zengindir.  Gaziantep’in bu hem tarihsel hem modern gezilecek yerleri hakkında detaya inelim.

GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ

Gaziantep’i gezmek isterseniz mutlaka rotanıza eklemeniz gereken bir yer olan bu hayvanat bahçesi, dünya üzerinde en büyük dördüncü, Türkiye’nin ise en büyük hayvanat bahçesidir. Son kaynaklara göre içerisinde 3.720 hayvan ve 2.950 kuş bulunduruyor.  Dünyanın dört bir yanından değişik hayvanlar hakkında bilgi almak için harika bir yer. Ayrıca yunus balıkları gösterileri ve büyükçe bir balık havuzu mevcut.

BURÇ ORMANI

Hayvanat bahçesinin de içerisinde yer aldığı bu burç tabiat parkı doğa ile iç içe hissedeceğiniz ve temiz havayı iliklerinize kadar hissedeceğiniz harika bir yer.  Ailecek gittiğiniz zamanlarda yalnızca ailelere özel yüzme havuzu da parkın içerisinde. Bu orman binlerce türden bitkiyi barındırıyor.

ZEUGMA MOZAİK MÜZESİ

Neredeyse Gaziantep’in simgesi haline gelmiş olan ‘Çingene Kızı’ mozaiği işte bu müzede yer alıyor. Eski Roma ve Bizans zamanlarından birçok yer altı kalıntısı ve eseri bulabileceğiniz bu müze verilen bilgiler ile sizi adeta o dönemlere ışınlıyor.

GAZİANTEP KALESİ

Günümüzden bin yıl kadar öncesinde yapıldığı düşünülen bu askeri yapı Roma zamanında gözlem noktası olarak kullanılmış.  İnşa eden kişi bilinmeyip özellikle halk arasında birçok teori öne sürülmesine neden olmuştur.

YENİ HAN

Şu anda dinlenme yeri olarak kullanılan Tarihi Yeni Han’ın 1757-1785 yılları arasında yapıldığı düşünülüyor. Yapımında sarı ve siyah taşlar kullanılması, yapıyı farklı ve ilgi çekici kılan etkenlerden biridir.

ATATÜRK ANI MÜZESİ

Mustafa Kemal Atatürk’ün Gaziantep’te kaldığı bir evi olduğunu biliyor muydunuz? Evde Atamızın yattığı yatak, kullandığı her şey düzgünce muhafaza edilip bir anı müzesine dönüştürülmüş.

GAZİANTEP HAMAM MÜZESİ

Zaten Gaziantep’te bayağı hamam olduğunu bilmeyen yoktur. E bu gelenek haline gelen ve yöreselleşen hamam âdeti hakkında da bir müze olmazsa olmazdı. 1557 yılında Lala Mustafa Paşa’nın yaptırdığı külliyenin hamamının günümüze kadar gelmesinin ardından restore edilip müzeleştirilen bu mekânda Osmanlı döneminin hamam gelenekleri yansıtılmıştır.

PARA MÜZESİ

Bir müze düşünün, eski zamanlardan kalan pek çok farklı ülkenin paralarının sergilendiği... İşte bu müze o müze. İçerisinde birçok değişik ve eski türden paralar sergilenmekte.

BAKIRCILAR ÇARŞISI

Bakır sanatının kalbinin attığı yer… İşte burası Gaziantep’in en ünlü çarşısı. Buraya gelip de bakırlardan almamak elde değil. Geçmişten günümüze bakır sanatının hakkını veren birçok bakır ustası bulunuyor. Estetik fotoğraf çekmek için harika bir yer.

ALMACI PAZARI

İsmini yazarken bile burnuma buram buram geleneksel baharat kokusu geldi. Elimde olsa bu kokuyu kendimle taşıyabilsem diyebileceğiniz harika baharat kokuları bulunan bir pazar burası. Birçok çeşit kuruyemiş, yemek kurutmalığı ve çeşit çeşit baharat seçenekleri mevcut.

TARİHİ BEY MAHALLESİ

Atatürk’ün nüfusa kayıtlı olduğu mahalledir burası. Aslında Selanik doğumlu olan Atatürk’ün Türkiye’de kayıtlı olduğu bu mahalle tarihi esintisi ile tüyleri diken diken ediyor.

EMİNE GÖĞÜŞ MUTFAK MÜZESİ

Türkiye bir ev olsa mutfağı Gaziantep olurdu diye bir söz var ya sanki bu söze ithafen bu müze açılmış gibi.  Normalde konak olan bu müze 2008 yılında müzeleştirilmiş. Gaziantep’in o geniş mutfak gelenekleri, baharatları, yemekleri, mutfak gereçleri harfi harfine bu müzede sergilenmiş. Gaziantep’e gelen birçok turistin en uğrak mekânlarından biri olduğu için müzede bulunan yazılarda İngilizce dil desteği de mevcut.

TARİHİ ANTEP EVLERİ

Bu tarihi evler dar sokaklarda yer almaktadır. Geçmişte yaygın olup şimdilerde azalmış ama hala birçok yerde mevcut olan dar sokaklar bu tarihi evlere ayrı bir hava katmış. Bu evler avlulu olup genelde ise bir, iki veya 3 katlıdır. Evin içerisi birçok desenle bezenmiştir. Önceleri yapı malzemesinde toprak çatı kullanan evler sonradan kiremit ile döşenmiştir.

YESEMEK AÇIK HAVA MÜZESİ

UNESCO Dünya Kültür mirası listesinde yer alan Yesemek, yakın doğunun en büyük taş ocağı ve ve heykel yapılan alanı olarak bilinir. Taşlardan oluşan birçok eser bulundurmaktadır.

OYUN VE OYUNCAK MÜZESİ

Bey mahallesinden bahsetmiştim. Bu müze de Bey mahallesinde tarihi bir evin restore edilmesi sonucu oluşturulmuştur. Türkiye’nin dördüncü oyuncak müzesi ola bu müze sizleri adeta çocukluğunuza götürecek.

PARKANTEP

Diğer adı Harikalar Diyarı olarak bilinir.  Kendisi büyük bir lunapark olarak adlandırılabilir. İçerisinde yediden yetmişe her yaş grubuna uygun oyun aletleri bulunmaktadır. Gaziantep halkı tarafından çok tercih edilen bir eğlence merkezidir.

NAİB HAMAMI

Şöyle tüm yorgunluğunuzu alacak bir hamam öneriyorum sizlere.  Evliya Çelebi’nin dünyaca ünlü eseri olan ‘Seyahatname’ de geçen bu hamam 1640 yılında inşa edilmiş tarihi bir hamamdır.  Günün belli saatlerinde erkekler, belli saatlerinde kadınlara yer açılan bu hamam Antep Kalesi civarında yer almaktadır.

GEZEGENEVİ VE BİLİM MERKEZİ

Uzay, gezegenler ve yıldızlar hakkında bilgiler öğrenmek isterseniz burası tam size göre. 2010 yılından beri hizmet veren bu Gezegen evi 100. Yıl parkı içerisinde yer almaktadır. Ayrım yapılmaksızın her yaş grubuna açıktır. Üstelik birçok projeye imza atmışlardır.

DÜLÜKBABA

Havaların ısınmasıyla birçok kişinin akın ettiği mesire alanı olan Dülükbaba yapay göleti ile görsel bir şölen sergiliyor.  Gerçekten doğa ile iç içe huzur dolu bir yer arıyorsanız ve bir de piknik yapacaksanız burası da size önerebileceğimiz mekânlardandır. Gaziantep’i gezerken bir araca ihtiyacınız olacağından eminiz. Gaziantep araç kiralama, araba ve oto kiralama ihtiyaçlarınız için kolaykirala81.com adresini ziyaret etmenizi öneririz.

Gaziantep’e gelin ve bu müthiş mekânların tadını çıkarın!

Haber Listemize Kayıt Olun!

Hemen şimdi e-postanla haber listemize kayıt olarak, indirimler kazanabilirsin.